[FOTO] Kiša potopila Rijeku i okolicu: Volim grad koji teče i šahte koje 'iskaču'

Autor: Portal Torpedo 24.10.2023

kisa_rijeka_2023_listopad__7_ Količina oborina u posljednjih 6 sati, do 21:10, gotovo 150 mm lokalno.

Fotogaleriju koju smo snimili večeras pogledajte u nastavku...

kisa_rijeka_2023_listopad__10_

Rijeka - Grad koji teče i šahte koje 'iskaču', najprecizniji je opis trenutne situacije na pojedinim prometnicama u Rijeci. Obilna kiša koja pada od popodnevnih sati ponovo je riječke ulice ispunila bujicama pogodnijim za amfibije nego automobile. Iz HAK-a upozoravaju da su kolnici mjestimice mokri i skliski te pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, voze s uključenim svjetlima i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

kisa_rijeka_2023_listopad__12_

- Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvora Rijeka istok i čvora Šmrika promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Vozilo u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela JAVOROVA KOSA i tunela PODVUGLEŠ u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo vozače za dodatan oprez, poručuju iz HAK-a.

kisa_rijeka_2023_listopad__4_

Iz DHMZ-a najavljuju promjenjivo oblačno vrijeme, osobito poslijepodne s duljim sunčanim razdobljima. Povremeno kiša, lokalno i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Oborina će biti češća i obilnija na Jadranu i predjelima uz njega, posebice u noći i ujutro. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju i na Jadranu jakž. Najniža temperatura zraka od 16 do 20 °C, a najviša dnevna temperatura između 19 i 24 °C, u gorju malo niža.

pocket icon

Kiša potopila Rijeku i okolicu: Volim grad koji teče i šahte koje 'iskaču'

Više sa portala torpedo.media ...