Vozač kamiona odgovoran za smrt djevojke u Lovranu pušten da se brani sa slobode

Autor: Portal Torpedo 31.01.2024

prometna_nesreca_lovran_2024_pumpa_za_beton__1_ Foto: arhiva

Tužiteljstvo nije tražilo istražni zatvor, a vozač je u teškom psihičkom stanju pa na ispitivanju nije iznio obranu...

Rijeka - Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1982.) zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. u svezi članka 215. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak 30. siječnja 2024., oko 10:20 sati u Lovranu izazvao opasnost za život i tijelo više osoba upravljajući teretnim vozilom na kojemu je, uslijed neadekvatno održavanog i neosiguranog pokretnog dijela teretnog vozila, došlo do izvlačenja desnog stabilizatora koji je udario u pješakinje koje su se u tom trenutku kretale nogostupom. Osnovano se sumnja da je opisanim postupanjem prouzročio smrt 22-godišnjakinje, dok je 28-godišnjakinja zadobila teške tjelesne ozljede.

Osumnjičeniku su, zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke, rješenjem ovog državnog odvjetništva određene mjere opreza iz odredbe članka 98. stavak 1. točka 3., 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku (obveza redovitog javljanja određenoj osobi, zabrana približavanja određenim osobama i zabrana uspostavljanja ili održavanja veze s određenim osobama). Tužiteljstvo nije tražilo istražni zatvor, a vozač je u teškom psihičkom stanju pa na ispitivanju nije iznio obranu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...