Prevozio 350 litara rakije bez dokumentacije – roba mu oduzeta, kazna paprena

Autor: Portal Torpedo 10.07.2024

policija_ilustracija_2023_promet__2_ Foto: ilustracija

Okrivljeni nije registriran kao mali proizvođač jakog alkoholnog pića.

Rijeka - Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Rijeka spriječili su nezakonitu prodaju 350 litara žestokog alkoholnog pića.

Provodeći pojačane mjere nadzora 8. srpnja ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Rijeka zaustavili su u neposrednoj blizini Kikovice osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin. Pregledom osobnog vozila pronađeno je 14 PVC spremnika, pojedinačne zapremine 25 litara, ispunjenih s ukupno 350 litara žestokog alkoholnog pića - rakije, bez prateće dokumentacije.

Okrivljeni nije registriran kao mali proizvođač jakog alkoholnog pića i navedenom radnjom počinio je prekršaj opisan u članku 133. stavak 1. točka 3. Zakona o trošarinama jer je nezakonito posjedovao i prevozio predmete oporezivanja na koje sukladno odredbama ovog zakona nije obračunata i plaćena trošarina. Stoga će mu biti izdan prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom u iznosu od 5.100,00 eura.

Pronađena roba je oduzeta, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za donošenje rješenja o naknadnom obračunu trošarine na jaka alkoholna pića u iznosu od 1.114,87 eura.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...